Black Sweet Chery, Bio - Racio, 2015

9,60 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Black Sweet Chery, Bio - Racio, 2015
Black Sweet Chery, Bio - Racio, 2015

Black Sweet Chery

Pravý ceylónsky sypaný čaj v luxusnom plechovom obale

    Černý čaj s kousky třešně, citronové verbeny, chrpy a přírodním aroma černých třešní... Čítať viac

    Séria
    Bouquet a Magic fruits
    Výrobca
    Bio - Racio, 2015

    Černý čaj s kousky třešně, citronové verbeny, chrpy a přírodním aroma černých třešní... Čítať viac

    • Káva/čaj

    9,60 €

    Na sklade 1 ks
    Posielame ihneď

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Eragon - Christopher Paolini, Fragment, 2024
    Black Sweet Chery, Bio - Racio, 2015
    9,60 €

    Viac o produkte

    Černý čaj s kousky třešně, citronové verbeny, chrpy a přírodním aroma černých třešní.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    100 g
    Celková hmotnosť
    222 g
    Rozmer
    150×110 mm
    Balenie
    plechovka
    Katalógové číslo výrobcu
    7557
    Edícia
    Čaje Basilur
    Naše katalógové číslo
    205712
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    1 hodnotenie

    1
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    2.12.2016
    Názor zákazníka
    Zakúpila som v poslednej objednávke ochutené čaje. Máme s manželom na raňajky prevážne ochutený čaj s mliekom, pretože samotné mlieko nám robilo problémy. Na radu mojej lekárky preto využívame ochutený čierny čaj a mlieko. Máme zvyk, že každý deň v týždni je to iný čaj. Pretože Martinus čaj ponúka dosť výhodne a v zaujímavých obaloch, nebola to moja prvá objednávka a dúfam že ani posledná. Čaj je veľmi kvalitný a primerane ochutený, takže si na ňom pochutnáme. Čítať viac

    „Slová sú, podľa môjho nie tak skromného názoru, naším najväčším nevyčerpateľným zdrojom mágie. Schopné spôsobovať zranenia aj naprávať ich.“