popis
Pšeničný mozog

Pšeničný mozog   

Prekvapivá pravda o pšenici a sacharidoch - tichých zabijakoch vášho mozgu

David Perlmutter, Kristin Loberg  ·  Vydavateľstvo: Aktuell, 2014
Bežná cena: 15,90 €
Naša cena: 15,11 €
Ušetríte:5% (0,79 €)
Poštovné zadarmo nad 49 €! Objednajte si tovar spolu nad 49 € a poštovné zaplatíme za vás! (viac info)
Posielame do 4 dní.

Informácie o dostupnosti   Pozrieť, v ktorých kníhkupectvách máme na sklade

Detaily

  • 336 strán
  • brožovaná väzba
  • slovenský jazyk
Viac podrobností

O knihe

Tento titul je dostupný aj v kolekcii za výhodnú cenu!
Kniha o inovatívnom prístupe k nášmu mozgu a jeho výžive!
Šokujúca pravda o účinkoch pšenice a sacharidov na mozog a štvortýždňový plán ako dosiahnuť optimálne zdravie
Pšeničný mozog je prevratná a aktuálna kniha, v ktorej renomovaný neurológ David Perlmutter, MD, odkrýva zistenie, ktoré sa už príliš dlho skrývalo v medicínskej literatúre: sacharidy vám môžu zničiť mozog. Dokonca aj takzvané zdravé sacharidy, ako celozrnné potraviny, môžu spôsobiť demenciu, ADHD, epilepsiu, úzkosť, chronické bolesti hlavy, depresie, znížené libido a ešte oveľa viac. Osud mozgu nemusíte mať zapísaný v génoch. Je vo vašej strave. Základom všetkých degeneratívnych ochorení, vrátane porúch mozgu, je zápal, ktorý môžu spustiť sacharidy, najmä s obsahom lepku alebo bohaté na cukor. Dr. Perlmutter vysvetľuje, čo sa stane, keď na mozog pôsobia bežné zložky z každodenného chleba a misky ovocia, ako vám môžu statínové lieky vymazávať pamäť, prečo je strava bohatá na „dobré tuky“ ideálna a ako povzbudiť rast nových mozgových buniek v akomkoľvek veku.

Štvortýždňový plán Dr. Perlmuttera vám ukáže, ako si udržať mozog zdravý, aktívny a bystrý. Vysvetlí ako dramaticky znížiť riziko vážnych neurologických ochorení, ale aj bežných trápení – a to všetko bez liekov. Jednoduché stratégie, chutné recepty a týždenné ciele vám pomôžu plán zrealizovať. Pomocou najnovších výskumov, skutočných príbehov zo života a praktických rád, vás Pšeničný mozog naučí, ako prevziať „kontrolu“ nad génmi, ako dosiahnuť dobrý pocit a užívať si zdravie a vitalitu počas celého života.

Podrobnosti

  • Počet strán: 336 strán
  • Väzba: brožovaná väzba
  • Rozmer: 148×210 mm
  • Hmotnosť: 450 g
  • Jazyk: slovenský jazyk
  • ISBN: 9788081720055
  • Rok vydania: 2014
  • Naše katalógové číslo: 194431
Pomôžte nám doplniť informácie o knihe

Poslať doplňujúce údaje o knihe

Máte o knihe viac informácii ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácii na našich stránkach.

Kniha: Pšeničný mozog



Zdieľať

Hodnotenia čitateľov (hodnotilo 9 ľudí)

Povedzte svoj názor na tento titul ostatným návštevníkom aj Vy!

An_a
An_a
21.05.2016
Reagovať
nazor

Ja si myslim, ze stravovanie sa bez lepku nie je pre kazdeho, tak ako napr. strava bez mlieka, alebo bez masa.
Prirodni doktori, ti ktori liecia stravou, tvrdia casto, ze je treba vylucit nieco z tychto troch skupin (podla toho, aky ma ktory doktor nazor).
Verim tomu, ze pri istych zdravotnych problemov je dobre vyskusat nieco vylucit. Kazdy moze mat "to skodlive" pre nho nieco ine. U mna to zrejme je lepok (spolu s cukrom). Pretoze ked som na par tyzdnov skoro uplne vylucila lepok a cukor, malo to u mna velmi dobry vplyv na zdravi. Dlhodobo vsak obmedzujem maso na minimum, a mlieko som tiez mala malokedy, ale to som teraz zacala viac konzumovat - v domacej kvalite.

Takze zostava zistit, co je pre kazdeho to skodlive.
Myslim si, ze to, co je pre cloveka skodlive sa da zistit aj tak , ze clovek je na tom tak trochu chorobne zavisly, a ked si da trochu, tak chce stale viac a viac, a potom clovek pozoruje, ze sa neciti dobre, ked zje vela niecoho napr. sladkosti.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (0)   nie (1)  
Nahlásiť recenziu
Dia
Dia
29.07.2015
Reagovať
Povinné čítanie

Túto knihu by mali zavádzať ako povinné čítanie. Pre mnohých sa to zdá byť ako nemožné žiť bež pšenice, lepku, sacharidov... ale kto neskúsi nezažije! Doporučujem kúpu knihy a následne vyskúšanie v praxi.... však skúsiť je to najmenej.. a sami uvidíte.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (10)   nie (2)  
Nahlásiť recenziu
Nina Snopková
Nina Snopková
23.05.2015
Reagovať
odporúčam každému, kto sa stará o svoje zdravie

Ako všetko, čo sa nám dostane do rúk, treba brať veci s rezervou a nadhľadom, nenechávať sa uniesť a používať zdravý sedliacky rozum. Keď však vidím vo svojom okolí ľudí - nezdravo vyzerajúcich, depresívnych, s nadváhou, rady v lekárni s predpismi na lieky..... ak už toto človeka nedonúti zamyslieť sa, kam spejeme, tak už naozaj neviem čo. Mne otvoril oči neliečiteľný druh rakoviny mojej blízkej kamarátky. Začala som hľadať informácie, študovať, diskutovať s ľuďmi, ktorí sa problematike venujú. Sme tým, čo jeme, jeme preto, aby sme žili - a čo vlastne jeme? Okolie demonštruje moju snahu o lepšie zdravšie stravovanie vetou: " jedli sme to aj my a aha tu sme...." áno, to vidím - cukrovkári, srdciari a môžem ďalej menovať... nie ďakujem :-) Doba je iná, modifikované potraviny na každom kroku kričia "kúp si ma" a z 10 reklám v telke uprostred filmu je 7 na farmaceutiká. Opäť... nie, ďakujem :-) Vylúčila som lepok asi pred dvomi mesiacmi - cítim sa neporovnateľne lepšie, mám viac energie, ustúpili problémy s pleťou, s ktorými bojujem vyše 12 rokov. Deťom sme obmedzili cukry na minimum - sú spokojnejšie, kľudnejšie, zlepšil sa spánok a to nehovorím o zlepšení chorôb - ich priebehu.... V každom prípade, názor na knihu si musí urobiť každý sám :-)

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (26)   nie (1)  
Nahlásiť recenziu
Adela Fanfarová
Adela Fanfarová
18.05.2015
Reagovať
Názor čitateľa

Veľmi zaujímavé čítanie faktov o účinkoch pšenice a sacharidov na mozog, ich spojitosť s chorobami celkove. Každý, kto sa chce stravovať a žiť zdravo by si túto knihu mal prečítať. Kniha ma oslovila hlavne preto, že som mala ťažkosti po konzumácií hlavne múčnych jedál a chcela som zmeniť svoje stravovacie návyky. Po prečítaní knihy je to jednoznačné. Nevylúčila som pšenicu, ale určite rapídne obmedzila. Vrele odporúčam.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (7)   nie (1)  
Nahlásiť recenziu
Anna
Anna
12.04.2015
Reagovať
Výborná kniha

Kniha mi pomohla pochopiť koľko sacharidov obsahuje pečivo. Vyskúšala som ho mesiac nejesť a na moje prekvapenie som zhodila 7% zo svojej váhy. Čo sa týka vysadenia lepku tak veľa ľudí čo tým prešli hovorí, že zmeny sa prejavia až po niekoľkých týždňoch až mesiacoch takže to zatiaľ neviem zhodnotiť, ale poznám zopár ľudí čo tak urobilo a hovoria a pocite zvýšenej energie a vitality a zníženej únavy. Mne sa kniha veľmi páčila a odporúčam prečítať ak Vás zaujíma zdravé stravovanie a urobte si názor sami.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (17)   nie (3)  
Nahlásiť recenziu
Richard Vajdel
Richard Vajdel
14.04.2015

Za prvé, sacharidy, alebo keď niekto chce, karbohydráty sú základnou zložkou jedál, je jedno, či ide o jablko, orechy, chleba alebo čipsy. Sacharidy sú základným príjmom energie a majú významnú úlohu pre ochranu buniek a uskladňovanie energie. Ak niekoho sacharidy desia, tak asi len toho, kto číta veľa hlúpostí. Samozrejme sa môžeme baviť o jednoduchých a komplexných karbohydrátoch, ale to je na inú debatu. Za ďalšie, to, prečo ste schudli nemá nič so sacharidmi, ale s tým, že ste konzumovali menej kalórií, takže to úplne sedí, bohužiaľ ste si len zamenili príčinu. Lepok, alebo glutén nie je absolútne zlý, či škodlivý. Sú to totálne výmysly, ktoré vyvracajú štúdie a skutoční odborníci. Naopak pre niekoho, kto sa nemusí vyhýbať gluténu zo zdravotných dôvod, môže byť bezlepková diéta nie úplne ideálna. Ak sa niekto po týždňoch bezlepkovej diéty cíti lepšie, energickejšie a menej unavene, je to kvôli absencii nadbytočných kalórií. ktoré dotyčný konzumoval predtým- samotná pšenica tvorí v priemere až 20% príjmu kalórií bežného človeka. Takže hľadať odpoveď treba tam. Ak niekto nemá zdravotný problém, vysadením lepku nič nedosiahne. Je to hlúposť, ale určite bezlepkový miliardový priemysel každého presvedčí o opaku. Treba dávať viac na odborníkov, štúdie a fakty, menej na pochybné publikácie a slová známych, či diéty, ktoré vyskakujú každý rok v desiatkových počtoch.

Nahlásiť recenziu
Kubko
Kubko
04.08.2015

haha jasné aj v mäse sú sacharidy že ?

Nahlásiť recenziu
Štefan Jung
Štefan Jung
07.08.2015

Richard taraš nezmysly!

Nahlásiť recenziu
Matúš
Matúš
17.08.2015

Súhlasím s Richadom. Kubko, áno. Mäso(svalovina) obsahuje zásobný polysacharid glykogén.

Nahlásiť recenziu
Richard Vajdel
Richard Vajdel
09.04.2015
Reagovať
Kačka kváka, doktor straší.

Táto kniha obsahuje všetko, čo "prevratný" kus literatúry musí obsahovať. Hrubým zvýraznené, že ide o doktora, šokujúce slova, geniálne tipy a sľub o náprave v krátkom čase. Renomovaný neurológ nie je až tak renomovaný, naopak ho kolegovia pekne skritizovali, rovnako ako aj túto knihu, nakoľko zavádza, klame a rozosieva strach. Články v ktorých doktori renomovaného neurológa kritizujú nájdete všade. Neberte túto knihu príliš vážne, šokantné výrazy, pasáže a vyznačené MD nerobia z knihy pravdu, bohužiaľ sme dnes pod paľbou "odborníkov", ktorí si radi privyrobia písmom. A áno, správne hádate, čo sa najlepšie predáva. Jedna hviezda za pár dobrých tipov, ktoré sa týkajú stravy. Toť vše.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (22)   nie (19)  
Nahlásiť recenziu
Peter Michal
Peter Michal
08.04.2015
Reagovať
psenica je v tom nevinne

je to len dalsi modny trend so sexi znejucimi slovami ako gluten free, organic atd... ludia su tlsti lebo sa nehybu a jedia vela cukru(sladkosti), ak si ale date 1-2 rozky na ranajky, nijako to vam to neuskori...vlastna skusenost :) budte kriticki a riadte sa vlastnym rozumom .... na zaver trochu skeptickeho humoru :)

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (11)   nie (14)  
Nahlásiť recenziu
Martin Pirina
Martin Pirina
25.01.2015
Reagovať
Názor čitateľa

Skvela kniha, mam precitane kadeco co sa tyka zdraveho stravovania, ale toto patri medzi spicku. A mozem kludne povedat, ze kto chce zacat so zmenou mal by najprv siahnut po tejto knihne plnej skutocnych vedeckych vyskumov, ktore snad presvedcia aj fanatickych nasledovatelov DR. Bukovskeho.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (20)   nie (9)  
Nahlásiť recenziu
Janka
Janka
18.01.2015
Reagovať
Názor čitateľa

Bolo mi diagnostikované vážne ochorenie. Šok, smútok, ľútosť....Keďže mám okolo seba aj ľudí, ktorí si zachovali zdravý rozum pri mojom vyslovení diagnózy, dozvedela som sa vďaka nim o tejto knihe a trendoch vo svete....X informácií (myslím správy z konferencií, od neurológov, názory v oblasti nutričnej medicíny, vlastné skúsenosti pacientov) v angličtine,nemčine, z Kanady, Austrálie, Nemecka, Británie, Talianska....všade a nezáväzne na seba a bez odkazu na túto knihu, vychádza stále to isté. Stop gluténu, cukru! jesť zdravé tuky, potraviny z dvora, domáceho chovu, minimalizovať jedlo, ktoré sa jedlom už ani nedá nazvať...(viď. paštéka so zárukou 3 roky , losos pôvod Čína, balený v Poľsku). I ja som sa kedysi pýtala: to čo je za blbosť, veď ľudia jedli chleba odjakživa...Áno ale aký? Určite nie z geneticky modifikovanej potraviny, ale zo zdravo rastúcej obilniny, namletej múky na kameni... I ja som jedla 2-3 rožky denne, sladké pečivo, keksíky, párky, salámy, okrem držiek a pečienky hádam všetko. Nie som extrémistka v stravovaní, môžem však povedať, že sme sa doma začali venovať viac tomu, čo vložíme do úst, čítame viac obaly, táto knižka mi veľmi pomohla, otvorila oči. Po zdravom uvážení som usúdila, že musí byť na tom niečo pravdy. (viď. dnešné deti- samá obezita, cukrovka, alergie, ekzémy, ADHD....)Verím informáciám v knihe, v zahraničí je určite väčší priestor, možnosti, peniaze i skúsenosti na zisťovanie nových faktov.
PS- Paradoxne, na to ako sme doma pojedali, bolo to veľmi ľahké, netrpím, neškriabem sa po stenách od túžby po chlebe, alebo keksíku. Spravím všetko preto, aby som bola fit. Je to individuálne, nech sa každý rozhodne sám.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (61)   nie (4)  
Nahlásiť recenziu
Mária
Mária
21.01.2015

Vydržte, pán doktor Bukovský sa k nej vyjadrí. V stravovaní je špecialista s bohatými skúsenosťami z praxe. Aj tie spomínané výskumy uvedie na správnu mieru. Toto je odkaz pre dezorientovaných.

Nahlásiť recenziu
Iva
Iva
15.01.2015
Reagovať
Recepty?

Môžete mi poradiť, tí, ktorí ste knihu čítali? Nachádzajú sa tam aj nejaké recepty (jedálniček)? Pretože jedna vec je písať o ničom, aké je to nezdravé a nevhodné, no druhá vec je dokázať poskytnúť nejaké praktické príklady ako danú vec napraviť. Ďakujem :)

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (12)   nie (2)  
Nahlásiť recenziu
Janka
Janka
18.01.2015

Ahoj Iva, áno v knihe sú aj recepty, skús si ju pozrieť v kníhkupectve, je to fakt zaujímavé čítanie.

Nahlásiť recenziu
Dusan
Dusan
11.01.2015
Reagovať
Kniha na urovni s potrebou chapania suvislosti

Pre mna hodnotny material a na vlastnej skusenosti mozem odsudit demagogiu i ked niektore nazory su uz extremnejsie a urcene napriklad pre liecbu vybranych chorob. Je rozdiel zakladna zivotosprava a tkzv. Advanced, alebo specialized pre nejaky dovod.

A tak ked chcete priemerny vykon tak mozeme akceptovat vsetko s mierou... To vsak bohuzial vacsine ludi nefunguje a to nie preto , ze by mali slabu volu ako sa vacsina domnieva. Je to skor preto, ze ak je limbaticky system(amygdala) 5 krat denne v strehu so strachom o nedostatok jedla, alebo so signalom, ze potrebuje dalsi lepok, ci cukor tak tu mame problem.
Osobne je parada slapat ovela viac na tukoch ako praznej psenici, ktora uz navyse nie je to co bola pred 100 rokmi ... Kazdy nech sa rozhodne slobodne, ale najprv nech na 100% vyskusa aplikovat rady a az tak hodnoti ... Ako hovorim..mozno extremnejsi pristup, ale kto chce prejst na "advanced" vykon a zivot, tak to stoji za to.
Len je treba postudovat aj hlbsie suvisloti toho, preco tie nase cerealie su viac zle nez dobre.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (19)   nie (4)  
Nahlásiť recenziu
Petrik
Petrik
12.01.2015

Treba si pozrieť reálne výskumy a štatistiky, nie nejaké čiastkové výskumy, ktoré môžu mať často úplne opačné výsledky, práveže kultúry ktoré majú jedálniček založený zväčša na obilninách, prosperujú viac ako tie, ktoré obilniny nemajú vôbec k dispozícii. Navyše štatistiky hovoria, že výskyt tzv. civilizačných chorôb nesúvisí s príjmom obilia, keďže jeho spotreba je už roky rovnaká, resp. klesá. Príčiny treba hľadať inde.
Ľudský organizmus už dávno nie je rovnaký ako v čase praveku, ako sa nám snažia nahovoriť rôzne "paleo" diéty.
A k tej sprofanovanej "prázdnej" pšenici - pšenica je najbohatší rastlinný zdroj proteínov. Celozrnná navyše obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Stále nechápem, o čo ide v tomto pochabom boji proti pšenici a obilninám, ktorý sa v posledných rokoch rozpútal.

Nahlásiť recenziu
Dusan
Dusan
28.01.2015

Petrik, velmi zalezi na forme a spracovani obilnin. Skusme sa zamysliet, ze preco asi ludia zacali tak riesit tu psenicu ... Vyberme si realne priklady ludi, ktory funguju na bielej psenici (ako najbohatsom zdroji rastlinnych proteinov) a porovnajme s ludmi ktory vyuzivaju skutocne hodnotne proteiny. Ano metabolizmus sucasneho cloveka je iny ...no casto degenerovany modernymi potravinami. Vobec neodsudzujem celozrnu ryzu, alebo vybrane "ciste" obilniny, Avsak narocnost ich spracovania a pripravy tak, aby boli pre vas prospesne je ovela vyssia a bezny clovek na to bude nechce mat cas, alebo nema ani vedomosti. A prave z viecerych vyskumov vidime opak vasho tvrdenia v zmysle zavislosti civilizacnych chorob a prijmu obilia. Samozrejme pricin je viacero...toxicita, stres, elektromagnetizmus, avsak ak sa rozpravame o vyzive tak to vyzera prave na degenerovane cerealie a cukor. Alebo napiste, kde su podla vas priciny ...

Nahlásiť recenziu
Miro
Miro
19.03.2015

Áno, tie obilniny sú asi inakšie ako mali naši predkovia, ale hlavný rozdiel je, že oni ich mali celozrnné a bez umelých látok. Pozrite si zloženie "celozrnných" chlebov: 5-10% celozrnnej múky a zvyšok biela + hromada kadejakých nezmyslov, ktoré v tráviacom systéme robia presný opak toho, čo by mali.
Keď už niekto kydá na tie obilniny aké su rozdielne a tak už pre nás nevhodné, nech sa pozre na to naše umelé mäso. Absolútne neporovnateľné s domácim, nemá nič spoločné s prírodou.
A srdcovo-cievne choroby z obilnín, o tých som nepočul...

Nahlásiť recenziu
Zuzana
Zuzana
11.01.2015
Reagovať
to, že...

takéto druhy kníh sa dostávajú do TOP najpredávanejších potvrdzuje, že na svete už neexistujú ľudia so zdravým rozumom, iba takí, ktorí sebou nechávajú manipulovať a veria tzv. najnovším a najmodernejším "objavom," ktoré vám zaručia dlhý život a sú "šokujúce"...a napriek tomu veľa fajčíme a pijeme, nešportujeme a myslíme si, že keď nebudeme jesť pšenicu, tak sa dožijeme 100 rokov...naši predkovia by bez nej zomreli! pokiaľ človek nemá alergie na konkrétnu potravinu, je úplná hlúposť vylučovať niečo zo stravy, treba jesť všetko, ale s mierou a poslúchať svoje telo...

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (34)   nie (34)  
Nahlásiť recenziu
Maťo
Maťo
19.01.2015

Táto kniha nehovorí len o účinkoch lepku na ľudský organizmus, ale aj o účinkoch sacharidov, ktoré nadmerne konzumujeme. A navyše dnešná pšenica je niečo úplne iné ako tá spred 100 rokov. Vyskúšam to na vlastnej koži a uvidím. Zatiaľ som sa stretol s lepšou koncentráciou, vyššou čulosťou, lepším myslením, menšou únavou a celkovým zlepšením funkcií mozgu u ľudí, ktorí nepapajú lepok a znížili príjem sacharidov. Pýtam sa prečo nie?

Nahlásiť recenziu
20.01.2015

suhlasim s Matom, psenica je ina, ja som tiez na sebe spozorovala zmeny a riadne citelne, najlepsia skuska je na sebe .....

Nahlásiť recenziu
TTana
TTana
23.01.2015

Sme s manzelom "ludia so zdravym rozumom", mame najvyssie chemicko-potravinarske vzdelanie. Po precitani inej knihy /kardiolog W.Davis:Zivot bez psenice/ sme vylucili zo stravy lepok. Doslo pomerne rychlo k vyraznemu posunu nasho zdravia k lepsiemu. Treba tento pomerne jednoduchy sposob stravovania bez lepku par tyzdnov vyskusat a kazdy sa moze rozhodnut.

Nahlásiť recenziu
Martin
Martin
03.05.2015

Ja mám opačný problém. Chudol som tak, že som vysadil všetko pečivo zo svojej stravy. Chudol som všetko ako má byť, paráda. No postupne som strácal mať energiu etc. Začal som konzumovať znova pečivo a celkovo sacharidy (hlavným zdrojom mojich sacharidov je práve pšenic a aj cukry) a hneď som čulejší a temperamentnejší a viem sa lepšie sústrediť. Takže ja na sebe vidím, že žiadna pšenica mi neškodí narozdiel od vás hypochondrov. Ps: Mám 17 rokov a zrejme viac informácii a znalosti ako 80 % obyvateľstva, ktorý preferujú GMO-free, Lakto-free, Gluten-free, Sugar-free etc. stravy. Polovica z vás nevie čo to vlastne je a ide sa hrať na výživového poradcu. A samozrejme, že sa takéto knihy dostanú do TOP keďže teraz je trendom aj to, že každý ti chce uškodiť a zarobiť na tebe.

Nahlásiť recenziu
21.10.2015

...a čo tak rady uvedené v knihe vyskúšať, dať to do polohy prevencie... lebo vedomosti, ktoré neaplikujeme do života sú len zbytočné informácie...odporúčam prečítať a hlavne vyskúšať...

Nahlásiť recenziu
Andrej
Andrej
10.01.2015
Reagovať
:/

Tomu čo tento pán predvádza v tejto kniha sa nedá povedať inak ako demagógia nahrubšieho zrna. Jeho pracovnou metódou sú žiaľ prekrúcanie faktov a ohýbanie štatistík tak, aby to zapadalo do jeho vymyslenej "šokujúcej" pravdy Škoda peňazí...

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (22)   nie (33)  
Nahlásiť recenziu
barbora
barbora
13.01.2015

A vy ste skúsili životosprávu bez pšenice a cukrov?

Nahlásiť recenziu
Matej
Matej
28.12.2014
Reagovať
Skvelá kniha

Akurát som ju dočítal a kniha ma maximálne nadchla. Čo sa mi páči je, že autor prikladá množstvo lekárskych prieskumov, ktoré potvrdzujú jeho "bývalé teórie - dnes už fakty" a 80% prieskumov je realizovaných po roku 2000 čiže ide o najnovšie poznatky v medicíne.

Ale k veci - odporúčam túto knihu každému, kto má alebo niekto z jeho rodiny má problémy s migrénami, depresiami a rôznymi ďalšími nervovými poruchami pretože pravdepodobne zmena Vašej stravy Vám pomôže. Je neuveriteľné ako ľahko sa dokážeme zbaviť zdravotných problémov, znížiť riziko demencie, Alzheimerovej choroby a zvýšiť kognitívne funkcie nášho mozgu. Knihu som čítal s plným úžasom a bola pre mňa veľkým prínosom. Sacharidy a lepok nie sú pre mňa tým, čím boli doteraz.

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   áno (48)   nie (29)  
Nahlásiť recenziu

Odporúčania

Ako sa nestať pacientom
Naša cena: 6,79 € (ušetríte 15%)
Knižný výber z článkov a úvah MUDr. Jana Hnízdila možno vrelo odporučiť všetkým, ktorí si vážia zdravie vlastné i zdravie spoločnosti a sú ochotní...
Sendviče na zdravie!
Naša cena: 12,37 € (ušetríte 11%)
Rýchly život niekedy vyžaduje rýchle riešenia. Rýchle riešenia môžu byť aj rozumné, bezpečné a dobré. Rýchle jedlá tiež. Dr. Igor Bukovský s dvomi...
Plán B – 30-dňový manuál zdravého chudnutia
Naša cena: 17,71 € (ušetríte 11%)
Doktor Igor Bukovský vám predkladá výber toho najlepšieho, čo za 10 rokov svojej práce s klientmi v Ambulancii klinickej výživy objavil, pochopil...
Z fitka do kuchyne 2
Naša cena: 21,36 € (ušetríte 11%)
Jednoduché a rýchle recepty od popredných slovenských a českých inštruktoriek a fitness tréneriek na raňajky, obed a večeru...

Wishlist je zoznam Vašich tajných želaní. Jediným kliknutím si do neho môžete ukladať tituly, ktoré Vás zaujali a ktoré by ste možno v budúcnosti chceli kúpiť pre seba alebo svojich blízkych. Pre používanie wishlistu musíte byť prihlásený.

Neprehliadnite: náš tip!
Pšeničný mozog
+
Život bez pšenice
Kúpte si titul
Pšeničný mozog

spolu s titulom
Život bez pšenice
Spolu iba za 27,41 €
(ušetríte 1,44 €)
Kúpiť spolu
Moja knižnica
Prihláste sa a môžete ihneď začať hodnotiť knihy jediným klikom a vytvoriť si u nás vlastnú knižnicu!
Čo je moja knižnica?
Ďalšie knihy z tejto oblasti
Ako sa nestať pacientom
Jan Hnízdil
Naša cena: 6,79 €
Plán B – 30-dňový manuál zdravého chudnutia
Igor Bukovský
Naša cena: 17,71 €
Z fitka do kuchyne 2
Lucia Švaral a kolektív
Naša cena: 21,36 €
Sendviče na zdravie!
Igor Bukovský, Petra Gálisová, Ivana Mesárošová
Naša cena: 12,37 €
Chudneme so Smoothie
Chantal-Fleur Sandjon
Naša cena: 9,70 €
Co nám tělo říká
Miroslav Hrabica
Naša cena: 12,10 €
Liečenie negatívnych energií
Anne Jones
Naša cena: 8,81 €




Najpredávanejšie knihy za posledných 14 dní
Stopárov sprievodca galaxiou
Douglas Adams
Naša cena: 13,56 €
Insomnia
Vladimíra Šebová
Naša cena: 10,12 €
Prostitútka
Lucia Sasková
Naša cena: 9,27 €
Posledná hviezda
Rick Yancey
Naša cena: 11,92 €
Pippi Dlhá pančucha (3-dielny set)
Astrid Lindgren
Naša cena: 16,96 €



Najväčším triumfom spisovateľov je, keď primäjú myslieť tých, ktorí sú toho schopní. (Eug?ne Delacroix)
Aj z drobných vecí sa dajú urobiť veľké. Vďaka vašim Anjelskym drobným ste pri nákupoch na Martinus.sk darovali už 313 160,28 € na Dobrého Anjela. Ďakujeme!
Kávička