Pšeničný mozog

Prekvapivá pravda o pšenici a sacharidoch - tichých zabijakoch vášho mozgu
David Perlmutter a Kristin Loberg  ·  Vydavateľstvo: Aktuell, 2014
ISIC ZĽAVA

SI ŠTUDENT, UČITEĽ ALEBO MLÁDEŽNÍK A MÁŠ ISIC, ITIC, EURO>26?

Tak k tomuto titulu môžeš získať dodatočnú zľavu 2% k už existujúcej zľave a zaplatíš iba 15,58 €. Ušetríš teda naviac 0,29 €, čo síce nie je bohvieaké terno, ale pri pár knihách by z toho už mohlo byť na pivo či kofolu :-)

Zľavu uplatníš tak, že pri potvrdzovaní objednávky zadáš číslo svojej karty do políčka "Darčeková poukážka / Zľavy".

Pozrieť, v ktorých kníhkupectvách máme na sklade
Kúpte si tento tovar a získajte poštovné zadarmo!

Poštovné zadarmo nad 49,00 €!

Pri objednávke nad 49,00 € neplatíte v našom obchode poštovné. Kompletné podmienky poštovného.

Spolu iba za 28,17 €
(ušetríte 0,68 €)
Kúpiť spolu
Naša cena:
15,87 €
Bežná cena:
15,90 €

Posielame do štyroch dní.

Čo znamená tento údaj? Pozrite sa ako prebieha vybavovanie objednávky.

Stíhame do Vianoc? ÁNO



Pridať do wishlistu
Čo je to wishlist?

Wishlist je zoznam Vašich tajných želaní. Jediným kliknutím si do neho môžete ukladať tituly, ktoré Vás zaujali a ktoré by ste možno v budúcnosti chceli kúpiť pre seba alebo svojich blízkych. Pre používanie wishlistu musíte byť prihlásený.



Uložené
Pozrieť viac odporúčaní

Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili tiež

Nahlásiť chybu

O knihe

Tento titul je dostupný aj v kolekcii za výhodnú cenu!

Kniha o inovatívnom prístupe k nášmu mozgu a jeho výžive!
Šokujúca pravda o účinkoch pšenice a sacharidov na mozog a štvortýždňový plán ako dosiahnuť optimálne zdravie
Pšeničný mozog je prevratná a aktuálna kniha, v ktorej renomovaný neurológ David Perlmutter, MD, odkrýva zistenie, ktoré sa už príliš dlho skrývalo v medicínskej literatúre: sacharidy vám môžu zničiť mozog. Dokonca aj takzvané zdravé sacharidy, ako celozrnné potraviny, môžu spôsobiť demenciu, ADHD, epilepsiu, úzkosť, chronické bolesti hlavy, depresie, znížené libido a ešte oveľa viac. Osud mozgu nemusíte mať zapísaný v génoch. Je vo vašej strave. Základom všetkých degeneratívnych ochorení, vrátane porúch mozgu, je zápal, ktorý môžu spustiť sacharidy, najmä s obsahom lepku alebo bohaté na cukor. Dr. Perlmutter vysvetľuje, čo sa stane, keď na mozog pôsobia bežné zložky z každodenného chleba a misky ovocia, ako vám môžu statínové lieky vymazávať pamäť, prečo je strava bohatá na „dobré tuky“ ideálna a ako povzbudiť rast nových mozgových buniek v akomkoľvek veku.

Štvortýždňový plán Dr. Perlmuttera vám ukáže, ako si udržať mozog zdravý, aktívny a bystrý. Vysvetlí ako dramaticky znížiť riziko vážnych neurologických ochorení, ale aj bežných trápení – a to všetko bez liekov. Jednoduché stratégie, chutné recepty a týždenné ciele vám pomôžu plán zrealizovať. Pomocou najnovších výskumov, skutočných príbehov zo života a praktických rád, vás Pšeničný mozog naučí, ako prevziať „kontrolu“ nad génmi, ako dosiahnuť dobrý pocit a užívať si zdravie a vitalitu počas celého života.

Pokračovať v čítaní

Poslať doplňujúce údaje o knihe

Podrobnosti

  • Počet strán: 336
  • Väzba: brožovaná
  • Rozmer: 148×210 mm
  • Hmotnosť: 450 g
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 9788081720055
  • Rok vydania: 2014
  • Naše katalógové číslo: 194431


Hodnotenia čitateľov       (hodnotilo 9 ľudí) Pridať hodnotenie

Povedzte svoj názor na tento titul ostatným návštevníkom aj Vy!

Máte túto knihu? Čítali ste ju a máte na ňu svoj názor?

Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi! Možno im tak pomôžete pri rozhodovaní.

1
Vaše hodnotenie knihy
2
Chcete navrhnúť vaše ďalšie obľúbené tituly? Kliknite.
3
4
Recenzie a diskusie sú službou pre návštevníkov Martinus.sk. Príspevky sú uverejnené zvyčajne do 24 hodín, vyhradzujeme si však právo neuverejniť a vymazať najmä tie príspevky, ktoré:
  • sú vulgárne alebo urážlivé
  • nesúvisia s titulom alebo témou
  • porušujú alebo vyzývajú porušovať autorské práva
  • odkazujú na ponuku alebo webové stránky konkurencie
  • obsahujú akékoľvek URL odkazy
  • nie sú podpísané
An_a
An_a
21. mája 2016
Reagovať

nazor

Ja si myslim, ze stravovanie sa bez lepku nie je pre kazdeho, tak ako napr. strava bez mlieka, alebo bez masa.
Prirodni doktori, ti ktori liecia stravou, tvrdia casto, ze je treba vylucit nieco z tychto troch skupin (podla toho, aky ma ktory doktor nazor).
Verim tomu, ze pri istych zdravotnych problemov je dobre vyskusat nieco vylucit. Kazdy moze mat "to skodlive" pre nho nieco ine. U mna to zrejme je lepok (spolu s cukrom). Pretoze ked som na par tyzdnov skoro uplne vylucila lepok a cukor, malo to u mna velmi dobry vplyv na zdravi. Dlhodobo vsak obmedzujem maso na minimum, a mlieko som tiez mala malokedy, ale to som teraz zacala viac konzumovat - v domacej kvalite.

Takze zostava zistit, co je pre kazdeho to skodlive.
Myslim si, ze to, co je pre cloveka skodlive sa da zistit aj tak , ze clovek je na tom tak trochu chorobne zavisly, a ked si da trochu, tak chce stale viac a viac, a potom clovek pozoruje, ze sa neciti dobre, ked zje vela niecoho napr. sladkosti.
Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (3)   (3)
Dia
Dia
29. júla 2015
     
Reagovať

Povinné čítanie 11

Túto knihu by mali zavádzať ako povinné čítanie. Pre mnohých sa to zdá byť ako nemožné žiť bež pšenice, lepku, sacharidov... ale kto neskúsi nezažije! Doporučujem kúpu knihy a následne vyskúšanie v praxi.... však skúsiť je to najmenej.. a sami uvidíte. Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (13)   (2)
Nina Snopková
Nina Snopková
23. mája 2015
     
Reagovať

odporúčam každému, kto sa stará o … 29

Ako všetko, čo sa nám dostane do rúk, treba brať veci s rezervou a nadhľadom, nenechávať sa uniesť a používať zdravý sedliacky rozum. Keď však vidím vo svojom okolí ľudí - nezdravo vyzerajúcich, depresívnych, s nadváhou, rady v lekárni s predpismi na lieky..... ak už toto človeka nedonúti zamyslieť sa, kam spejeme, tak už naozaj neviem čo. Mne otvoril oči neliečiteľný druh rakoviny mojej blízkej kamarátky. Začala som hľadať informácie, študovať, diskutovať s ľuďmi, ktorí sa problematike venujú. Sme tým, čo jeme, jeme preto, aby sme žili - a čo vlastne jeme? Okolie demonštruje moju snahu o lepšie zdravšie stravovanie vetou: " jedli sme to aj my a aha tu sme...." áno, to vidím - cukrovkári, srdciari a môžem ďalej menovať... nie ďakujem :-) Doba je iná, modifikované potraviny na každom kroku kričia "kúp si ma" a z 10 reklám v telke uprostred filmu je 7 na farmaceutiká. Opäť... nie, ďakujem :-) Vylúčila som lepok asi pred dvomi mesiacmi - cítim sa neporovnateľne lepšie, mám viac energie, ustúpili problémy s pleťou, s ktorými bojujem vyše 12 rokov. Deťom sme obmedzili cukry na minimum - sú spokojnejšie, kľudnejšie, zlepšil sa spánok a to nehovorím o zlepšení chorôb - ich priebehu.... V každom prípade, názor na knihu si musí urobiť každý sám :-) Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (30)   (1)
Adela Fanfarová
Adela Fanfarová
18. mája 2015
Reagovať Overený nákup

Overený nákup označuje recenzie od prihlásených používateľov, ktorí si predtým kúpili knihu v našom internetovom obchode.

Názor čitateľa 6

Veľmi zaujímavé čítanie faktov o účinkoch pšenice a sacharidov na mozog, ich spojitosť s chorobami celkove. Každý, kto sa chce stravovať a žiť zdravo by si túto knihu mal prečítať. Kniha ma oslovila hlavne preto, že som mala ťažkosti po konzumácií hlavne múčnych jedál a chcela som zmeniť svoje stravovacie návyky. Po prečítaní knihy je to jednoznačné. Nevylúčila som pšenicu, ale určite rapídne obmedzila. Vrele odporúčam. Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (7)   (1)
Anna
Anna
12. apríla 2015
     
Reagovať

Výborná kniha 14

Kniha mi pomohla pochopiť koľko sacharidov obsahuje pečivo. Vyskúšala som ho mesiac nejesť a na moje prekvapenie som zhodila 7% zo svojej váhy. Čo sa týka vysadenia lepku tak veľa ľudí čo tým prešli hovorí, že zmeny sa prejavia až po niekoľkých týždňoch až mesiacoch takže to zatiaľ neviem zhodnotiť, ale poznám zopár ľudí čo tak urobilo a hovoria a pocite zvýšenej energie a vitality a zníženej únavy. Mne sa kniha veľmi páčila a odporúčam prečítať ak Vás zaujíma zdravé stravovanie a urobte si názor sami. Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (17)   (3)
Matúš
Matúš
17. augusta 2015

Súhlasím s Richadom. Kubko, áno. Mäso(svalovina) obsahuje zásobný polysacharid glykogén.

Štefan Jung
Štefan Jung
7. augusta 2015

Richard taraš nezmysly!

Kubko
Kubko
4. augusta 2015

haha jasné aj v mäse sú sacharidy že ?

Richard Vajdel
Richard Vajdel
14. apríla 2015

Za prvé, sacharidy, alebo keď niekto chce, karbohydráty sú základnou zložkou jedál, je jedno, či ide o jablko, orechy, chleba alebo čipsy. Sacharidy sú základným príjmom energie a majú významnú úlohu pre ochranu buniek a uskladňovanie energie. Ak niekoho sacharidy desia, tak asi len toho, kto číta veľa hlúpostí. Samozrejme sa môžeme baviť o jednoduchých a komplexných karbohydrátoch, ale to je na inú debatu. Za ďalšie, to, prečo ste schudli nemá nič so sacharidmi, ale s tým, že ste konzumovali menej kalórií, takže to úplne sedí, bohužiaľ ste si len zamenili príčinu. Lepok, alebo glutén nie je absolútne zlý, či škodlivý. Sú to totálne výmysly, ktoré vyvracajú štúdie a skutoční odborníci. Naopak pre niekoho, kto sa nemusí vyhýbať gluténu zo zdravotných dôvod, môže byť bezlepková diéta nie úplne ideálna. Ak sa niekto po týždňoch bezlepkovej diéty cíti lepšie, energickejšie a menej unavene, je to kvôli absencii nadbytočných kalórií. ktoré dotyčný konzumoval predtým- samotná pšenica tvorí v priemere až 20% príjmu kalórií bežného človeka. Takže hľadať odpoveď treba tam. Ak niekto nemá zdravotný problém, vysadením lepku nič nedosiahne. Je to hlúposť, ale určite bezlepkový miliardový priemysel každého presvedčí o opaku. Treba dávať viac na odborníkov, štúdie a fakty, menej na pochybné publikácie a slová známych, či diéty, ktoré vyskakujú každý rok v desiatkových počtoch.

Richard Vajdel
Richard Vajdel
9. apríla 2015
     
Reagovať

Kačka kváka, doktor straší. 1

Táto kniha obsahuje všetko, čo "prevratný" kus literatúry musí obsahovať. Hrubým zvýraznené, že ide o doktora, šokujúce slova, geniálne tipy a sľub o náprave v krátkom čase. Renomovaný neurológ nie je až tak renomovaný, naopak ho kolegovia pekne skritizovali, rovnako ako aj túto knihu, nakoľko zavádza, klame a rozosieva strach. Články v ktorých doktori renomovaného neurológa kritizujú nájdete všade. Neberte túto knihu príliš vážne, šokantné výrazy, pasáže a vyznačené MD nerobia z knihy pravdu, bohužiaľ sme dnes pod paľbou "odborníkov", ktorí si radi privyrobia písmom. A áno, správne hádate, čo sa najlepšie predáva. Jedna hviezda za pár dobrých tipov, ktoré sa týkajú stravy. Toť vše. Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (24)   (23)
Peter Michal
Peter Michal
8. apríla 2015
Reagovať

psenica je v tom nevinne -7

je to len dalsi modny trend so sexi znejucimi slovami ako gluten free, organic atd... ludia su tlsti lebo sa nehybu a jedia vela cukru(sladkosti), ak si ale date 1-2 rozky na ranajky, nijako to vam to neuskori...vlastna skusenost :) budte kriticki a riadte sa vlastnym rozumom .... na zaver trochu skeptickeho humoru :) Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (11)   (18)
Verca
Verca
22. augusta 2016

kniha nie je o psenici ako takej, ani o lepku ako takom. Dava doraz hlavne na zmenu povodnej psenice, povodnych obilnyn (aj inych potravin), ktore ludia "vylepsovali" ....az su nase potraviny momentalne v inej forme ako kedysi.
A to uz je jedno, ci si clovek pecie doma sam,alebo kupi v obchode rozky.
Obilie a aj lepok v nom uz nie je taky ako bol. A to prave vysvetluje ako tiet "vylepsenia skodia

Martin Pirina
Martin Pirina
25. januára 2015
     
Reagovať

Názor čitateľa 11

Skvela kniha, mam precitane kadeco co sa tyka zdraveho stravovania, ale toto patri medzi spicku. A mozem kludne povedat, ze kto chce zacat so zmenou mal by najprv siahnut po tejto knihne plnej skutocnych vedeckych vyskumov, ktore snad presvedcia aj fanatickych nasledovatelov DR. Bukovskeho. Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (20)   (9)
Janka
Janka
18. januára 2015
     
Reagovať

Názor čitateľa 60

Bolo mi diagnostikované vážne ochorenie. Šok, smútok, ľútosť....Keďže mám okolo seba aj ľudí, ktorí si zachovali zdravý rozum pri mojom vyslovení diagnózy, dozvedela som sa vďaka nim o tejto knihe a trendoch vo svete....X informácií (myslím správy z konferencií, od neurológov, názory v oblasti nutričnej medicíny, vlastné skúsenosti pacientov) v angličtine,nemčine, z Kanady, Austrálie, Nemecka, Británie, Talianska....všade a nezáväzne na seba a bez odkazu na túto knihu, vychádza stále to isté. Stop gluténu, cukru! jesť zdravé tuky, potraviny z dvora, domáceho chovu, minimalizovať jedlo, ktoré sa jedlom už ani nedá nazvať...(viď. paštéka so zárukou 3 roky , losos pôvod Čína, balený v Poľsku). I ja som sa kedysi pýtala: to čo je za blbosť, veď ľudia jedli chleba odjakživa...Áno ale aký? Určite nie z geneticky modifikovanej potraviny, ale zo zdravo rastúcej obilniny, namletej múky na kameni... I ja som jedla 2-3 rožky denne, sladké pečivo, keksíky, párky, salámy, okrem držiek a pečienky hádam všetko. Nie som extrémistka v stravovaní, môžem však povedať, že sme sa doma začali venovať viac tomu, čo vložíme do úst, čítame viac obaly, táto knižka mi veľmi pomohla, otvorila oči. Po zdravom uvážení som usúdila, že musí byť na tom niečo pravdy. (viď. dnešné deti- samá obezita, cukrovka, alergie, ekzémy, ADHD....)Verím informáciám v knihe, v zahraničí je určite väčší priestor, možnosti, peniaze i skúsenosti na zisťovanie nových faktov.
PS- Paradoxne, na to ako sme doma pojedali, bolo to veľmi ľahké, netrpím, neškriabem sa po stenách od túžby po chlebe, alebo keksíku. Spravím všetko preto, aby som bola fit. Je to individuálne, nech sa každý rozhodne sám.
Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (64)   (4)
Mária
Mária
21. januára 2015

Vydržte, pán doktor Bukovský sa k nej vyjadrí. V stravovaní je špecialista s bohatými skúsenosťami z praxe. Aj tie spomínané výskumy uvedie na správnu mieru. Toto je odkaz pre dezorientovaných.

Iva
Iva
15. januára 2015
Reagovať

Recepty? 10

Môžete mi poradiť, tí, ktorí ste knihu čítali? Nachádzajú sa tam aj nejaké recepty (jedálniček)? Pretože jedna vec je písať o ničom, aké je to nezdravé a nevhodné, no druhá vec je dokázať poskytnúť nejaké praktické príklady ako danú vec napraviť. Ďakujem :) Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (12)   (2)
Matej Kudlák
Matej Kudlák
10. októbra 2016

Autor vydal aj knihu "Pšeničný mozog - recepty", v ktorej sa venuje prakticky len receptom

Janka
Janka
18. januára 2015

Ahoj Iva, áno v knihe sú aj recepty, skús si ju pozrieť v kníhkupectve, je to fakt zaujímavé čítanie.

12

Rezervovať titul v kníhkupectve

SLSP online platba Tatrabanka online platba VÚB online platba Unicredit online platba ČSOB online platba Poštová banka online platba VISA online platba Master online platba Zuno online platba Paypal online platba Viamo platba