Pšeničný mozog

Prekvapivá pravda o pšenici a sacharidoch - tichých zabijakoch vášho mozgu
David Perlmutter a Kristin Loberg  ·  Vydavateľstvo: Aktuell, 2014
NA SKLADE ISIC ZĽAVA

SI ŠTUDENT, UČITEĽ ALEBO MLÁDEŽNÍK A MÁŠ ISIC, ITIC, EURO>26?

Tak k tomuto titulu môžeš získať dodatočnú zľavu 2% k už existujúcej zľave a zaplatíš iba 14,79 €. Ušetríš teda naviac 0,32 €, čo síce nie je bohvieaké terno, ale pri pár knihách by z toho už mohlo byť na pivo či kofolu :-)

Zľavu uplatníš tak, že pri potvrdzovaní objednávky zadáš číslo svojej karty do políčka "Darčeková poukážka / Zľavy".

Pozrieť, v ktorých kníhkupectvách máme na sklade
Objednajte si tovar spolu nad 49,00 € a poštovné máte zadarmo!

Poštovné zadarmo nad 49,00 €!

Pri objednávke nad 49,00 € neplatíte v našom obchode poštovné. Kompletné podmienky poštovného.

Spolu iba za 27,41 €
(ušetríte 1,44 €)
Kúpiť spolu
Naša cena:
15,11 €
Bežná cena:
15,90 €
Ušetríte:
5% (0,79 €)

Posielame ihneď.
Objednávajte však rýchlo. ?

Túto knihu máme síce aktuálne na sklade, máme však už iba posledný kus. Dodanie ďalších môže trvať dlhšie, zvyčajne do 8 dní.

Čo znamená tento údaj? Pozrite sa ako prebieha vybavovanie objednávky.



Pridať do wishlistu
Čo je to wishlist?

Wishlist je zoznam Vašich tajných želaní. Jediným kliknutím si do neho môžete ukladať tituly, ktoré Vás zaujali a ktoré by ste možno v budúcnosti chceli kúpiť pre seba alebo svojich blízkych. Pre používanie wishlistu musíte byť prihlásený.



Uložené
Pozrieť viac odporúčaní

Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili tiež

Nahlásiť chybu

O knihe

Tento titul je dostupný aj v kolekcii za výhodnú cenu!

Kniha o inovatívnom prístupe k nášmu mozgu a jeho výžive!
Šokujúca pravda o účinkoch pšenice a sacharidov na mozog a štvortýždňový plán ako dosiahnuť optimálne zdravie
Pšeničný mozog je prevratná a aktuálna kniha, v ktorej renomovaný neurológ David Perlmutter, MD, odkrýva zistenie, ktoré sa už príliš dlho skrývalo v medicínskej literatúre: sacharidy vám môžu zničiť mozog. Dokonca aj takzvané zdravé sacharidy, ako celozrnné potraviny, môžu spôsobiť demenciu, ADHD, epilepsiu, úzkosť, chronické bolesti hlavy, depresie, znížené libido a ešte oveľa viac. Osud mozgu nemusíte mať zapísaný v génoch. Je vo vašej strave. Základom všetkých degeneratívnych ochorení, vrátane porúch mozgu, je zápal, ktorý môžu spustiť sacharidy, najmä s obsahom lepku alebo bohaté na cukor. Dr. Perlmutter vysvetľuje, čo sa stane, keď na mozog pôsobia bežné zložky z každodenného chleba a misky ovocia, ako vám môžu statínové lieky vymazávať pamäť, prečo je strava bohatá na „dobré tuky“ ideálna a ako povzbudiť rast nových mozgových buniek v akomkoľvek veku.

Štvortýždňový plán Dr. Perlmuttera vám ukáže, ako si udržať mozog zdravý, aktívny a bystrý. Vysvetlí ako dramaticky znížiť riziko vážnych neurologických ochorení, ale aj bežných trápení – a to všetko bez liekov. Jednoduché stratégie, chutné recepty a týždenné ciele vám pomôžu plán zrealizovať. Pomocou najnovších výskumov, skutočných príbehov zo života a praktických rád, vás Pšeničný mozog naučí, ako prevziať „kontrolu“ nad génmi, ako dosiahnuť dobrý pocit a užívať si zdravie a vitalitu počas celého života.

Pokračovať v čítaní

Poslať doplňujúce údaje o knihe

Podrobnosti

  • Počet strán: 336
  • Väzba: brožovaná
  • Rozmer: 148×210 mm
  • Hmotnosť: 450 g
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 9788081720055
  • Rok vydania: 2014
  • Naše katalógové číslo: 194431


Hodnotenia čitateľov       (hodnotilo 17 ľudí) Pridať hodnotenie

Povedzte svoj názor na tento titul ostatným návštevníkom aj Vy!

Máte túto knihu? Čítali ste ju a máte na ňu svoj názor?

Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi! Možno im tak pomôžete pri rozhodovaní.

1
Vaše hodnotenie knihy
2
Chcete navrhnúť vaše ďalšie obľúbené tituly? Kliknite.
3
4
Recenzie a diskusie sú službou pre návštevníkov Martinus.sk. Príspevky sú uverejnené zvyčajne do 24 hodín, vyhradzujeme si však právo neuverejniť a vymazať najmä tie príspevky, ktoré:
  • sú vulgárne alebo urážlivé
  • nesúvisia s titulom alebo témou
  • porušujú alebo vyzývajú porušovať autorské práva
  • odkazujú na ponuku alebo webové stránky konkurencie
  • obsahujú akékoľvek URL odkazy
  • nie sú podpísané
5 hviezdičiek 8
4 hviezdičky 1
3 hviezdičky 1
2 hviezdičky 0
1 hviezdička 2
Ukázať všetky recenzie

Najnovšie recenzie

Kvalitný titul       

Kniha je napísaná odborne, ale pritom stále prijateľne pre bežného …

Zmiešané pocity       

Knižku som si kúpila na základe doporučení kolegov a zaujímala ma z …

FAKTY, nie TREND       

V skutocnosti ten mozog pri konzumacii psenice a sacharidov neciti …

Najlepšie recenzie Všetky recenzie

Nina Snopková
Nina Snopková
23. mája 2015
     
Reagovať

odporúčam každému, kto sa stará o … 36

Ako všetko, čo sa nám dostane do rúk, treba brať veci s rezervou a nadhľadom, nenechávať sa uniesť a používať zdravý sedliacky rozum. Keď však vidím vo svojom okolí ľudí - nezdravo vyzerajúcich, depresívnych, s nadváhou, rady v lekárni s predpismi na lieky..... ak už toto človeka nedonúti zamyslieť sa, kam spejeme, tak už naozaj neviem čo. Mne otvoril oči neliečiteľný druh rakoviny mojej blízkej kamarátky. Začala som hľadať informácie, študovať, diskutovať s ľuďmi, ktorí sa problematike venujú. Sme tým, čo jeme, jeme preto, aby sme žili - a čo vlastne jeme? Okolie demonštruje moju snahu o lepšie zdravšie stravovanie vetou: " jedli sme to aj my a aha tu sme...." áno, to vidím - cukrovkári, srdciari a môžem ďalej menovať... nie ďakujem :-) Doba je iná, modifikované potraviny na každom kroku kričia "kúp si ma" a z 10 reklám v telke uprostred filmu je 7 na farmaceutiká. Opäť... nie, ďakujem :-) Vylúčila som lepok asi pred dvomi mesiacmi - cítim sa neporovnateľne lepšie, mám viac energie, ustúpili problémy s pleťou, s ktorými bojujem vyše 12 rokov. Deťom sme obmedzili cukry na minimum - sú spokojnejšie, kľudnejšie, zlepšil sa spánok a to nehovorím o zlepšení chorôb - ich priebehu.... V každom prípade, názor na knihu si musí urobiť každý sám :-) Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (37)   (1)
Dusan
Dusan
11. januára 2015
     
Reagovať

Kniha na urovni s potrebou chapania … 17

Pre mna hodnotny material a na vlastnej skusenosti mozem odsudit demagogiu i ked niektore nazory su uz extremnejsie a urcene napriklad pre liecbu vybranych chorob. Je rozdiel zakladna zivotosprava a tkzv. Advanced, alebo specialized pre nejaky dovod.

A tak ked chcete priemerny vykon tak mozeme akceptovat vsetko s mierou... To vsak bohuzial vacsine ludi nefunguje a to nie preto , ze by mali slabu volu ako sa vacsina domnieva. Je to skor preto, ze ak je limbaticky system(amygdala) 5 krat denne v strehu so strachom o nedostatok jedla, alebo so signalom, ze potrebuje dalsi lepok, ci cukor tak tu mame problem.
Osobne je parada slapat ovela viac na tukoch ako praznej psenici, ktora uz navyse nie je to co bola pred 100 rokmi ... Kazdy nech sa rozhodne slobodne, ale najprv nech na 100% vyskusa aplikovat rady a az tak hodnoti ... Ako hovorim..mozno extremnejsi pristup, ale kto chce prejst na "advanced" vykon a zivot, tak to stoji za to.
Len je treba postudovat aj hlbsie suvisloti toho, preco tie nase cerealie su viac zle nez dobre.
Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (21)   (4)
Martin
Martin
12. decembra 2016

Petrik, prečítaj si tú knihu. Ja sa neradím medzi food nazzi a nenaletím na každú blbosť, ale tá kniha je spracovaná odborne, prehľadne a hlavne sakramentsky presvedčivo. Všetky tvrdenia do jedného sú podložené vlastnou skúsenosťou alebo výskumami takmer na každej strane. Nie je kde uhnúť. Konkrétne: Genóm človeka sa za posledných 10000 rokov nezmenil. Stravovacie návyky sa naopak s prevratným rozvojom poľnohospodárstva zmenili radikálne. Jeme veľa obilnín a cukrov. Navyše za posledných 100 rokov sa vyšľachtili také odordy obilnín, ktoré obsahujú 50 násobne viac alfa gliadínu(sporná bielkovina obsiahnutá v lepku). Lepok máš ráno, lepok máš na obed a lepok máš aj na večeru. Lepok je v omáčkach, lepok je v dresingoch, lepok je v kozmetike. Myslíš, že človek vzpriamený si pochutnával na koláčoch a chlebíkoch tri krát denne? Toto ti ako argument nestačí?

Miro
Miro
19. marca 2015

Áno, tie obilniny sú asi inakšie ako mali naši predkovia, ale hlavný rozdiel je, že oni ich mali celozrnné a bez umelých látok. Pozrite si zloženie "celozrnných" chlebov: 5-10% celozrnnej múky a zvyšok biela + hromada kadejakých nezmyslov, ktoré v tráviacom systéme robia presný opak toho, čo by mali.
Keď už niekto kydá na tie obilniny aké su rozdielne a tak už pre nás nevhodné, nech sa pozre na to naše umelé mäso. Absolútne neporovnateľné s domácim, nemá nič spoločné s prírodou.
A srdcovo-cievne choroby z obilnín, o tých som nepočul...

Dusan
Dusan
28. januára 2015

Petrik, velmi zalezi na forme a spracovani obilnin. Skusme sa zamysliet, ze preco asi ludia zacali tak riesit tu psenicu ... Vyberme si realne priklady ludi, ktory funguju na bielej psenici (ako najbohatsom zdroji rastlinnych proteinov) a porovnajme s ludmi ktory vyuzivaju skutocne hodnotne proteiny. Ano metabolizmus sucasneho cloveka je iny ...no casto degenerovany modernymi potravinami. Vobec neodsudzujem celozrnu ryzu, alebo vybrane "ciste" obilniny, Avsak narocnost ich spracovania a pripravy tak, aby boli pre vas prospesne je ovela vyssia a bezny clovek na to bude nechce mat cas, alebo nema ani vedomosti. A prave z viecerych vyskumov vidime opak vasho tvrdenia v zmysle zavislosti civilizacnych chorob a prijmu obilia. Samozrejme pricin je viacero...toxicita, stres, elektromagnetizmus, avsak ak sa rozpravame o vyzive tak to vyzera prave na degenerovane cerealie a cukor. Alebo napiste, kde su podla vas priciny ...

Petrik
Petrik
12. januára 2015

Treba si pozrieť reálne výskumy a štatistiky, nie nejaké čiastkové výskumy, ktoré môžu mať často úplne opačné výsledky, práveže kultúry ktoré majú jedálniček založený zväčša na obilninách, prosperujú viac ako tie, ktoré obilniny nemajú vôbec k dispozícii. Navyše štatistiky hovoria, že výskyt tzv. civilizačných chorôb nesúvisí s príjmom obilia, keďže jeho spotreba je už roky rovnaká, resp. klesá. Príčiny treba hľadať inde.
Ľudský organizmus už dávno nie je rovnaký ako v čase praveku, ako sa nám snažia nahovoriť rôzne "paleo" diéty.
A k tej sprofanovanej "prázdnej" pšenici - pšenica je najbohatší rastlinný zdroj proteínov. Celozrnná navyše obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Stále nechápem, o čo ide v tomto pochabom boji proti pšenici a obilninám, ktorý sa v posledných rokoch rozpútal.

Anna
Anna
12. apríla 2015
     
Reagovať

Výborná kniha 15

Kniha mi pomohla pochopiť koľko sacharidov obsahuje pečivo. Vyskúšala som ho mesiac nejesť a na moje prekvapenie som zhodila 7% zo svojej váhy. Čo sa týka vysadenia lepku tak veľa ľudí čo tým prešli hovorí, že zmeny sa prejavia až po niekoľkých týždňoch až mesiacoch takže to zatiaľ neviem zhodnotiť, ale poznám zopár ľudí čo tak urobilo a hovoria a pocite zvýšenej energie a vitality a zníženej únavy. Mne sa kniha veľmi páčila a odporúčam prečítať ak Vás zaujíma zdravé stravovanie a urobte si názor sami. Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (18)   (3)
Martin
Martin
21. decembra 2016

Riško, prečítaj si tú knihu predtým ako budeš ďalej spamovať. Autor v knihe píše aj o nízkokalorickej strave a jej pozitívnych účinkoch a samozrejme dáva to do súvislosti to aj s vylúčením lepku z jedálnička. Dve muchy jednou ranou. Objavil si ameriku.

Matúš
Matúš
17. augusta 2015

Súhlasím s Richadom. Kubko, áno. Mäso(svalovina) obsahuje zásobný polysacharid glykogén.

Štefan Jung
Štefan Jung
7. augusta 2015

Richard taraš nezmysly!

Kubko
Kubko
4. augusta 2015

haha jasné aj v mäse sú sacharidy že ?

Richard Vajdel
Richard Vajdel
14. apríla 2015

Za prvé, sacharidy, alebo keď niekto chce, karbohydráty sú základnou zložkou jedál, je jedno, či ide o jablko, orechy, chleba alebo čipsy. Sacharidy sú základným príjmom energie a majú významnú úlohu pre ochranu buniek a uskladňovanie energie. Ak niekoho sacharidy desia, tak asi len toho, kto číta veľa hlúpostí. Samozrejme sa môžeme baviť o jednoduchých a komplexných karbohydrátoch, ale to je na inú debatu. Za ďalšie, to, prečo ste schudli nemá nič so sacharidmi, ale s tým, že ste konzumovali menej kalórií, takže to úplne sedí, bohužiaľ ste si len zamenili príčinu. Lepok, alebo glutén nie je absolútne zlý, či škodlivý. Sú to totálne výmysly, ktoré vyvracajú štúdie a skutoční odborníci. Naopak pre niekoho, kto sa nemusí vyhýbať gluténu zo zdravotných dôvod, môže byť bezlepková diéta nie úplne ideálna. Ak sa niekto po týždňoch bezlepkovej diéty cíti lepšie, energickejšie a menej unavene, je to kvôli absencii nadbytočných kalórií. ktoré dotyčný konzumoval predtým- samotná pšenica tvorí v priemere až 20% príjmu kalórií bežného človeka. Takže hľadať odpoveď treba tam. Ak niekto nemá zdravotný problém, vysadením lepku nič nedosiahne. Je to hlúposť, ale určite bezlepkový miliardový priemysel každého presvedčí o opaku. Treba dávať viac na odborníkov, štúdie a fakty, menej na pochybné publikácie a slová známych, či diéty, ktoré vyskakujú každý rok v desiatkových počtoch.

Erik Hauser
Erik Hauser
10. januára 2017
     
Reagovať

FAKTY, nie TREND 2

V skutocnosti ten mozog pri konzumacii psenice a sacharidov neciti nasledky. Sprostredkuje ich vsak do nasho prezivania a to je ta podstata ktoru sa snazime kontrolovat. Mnohi hladaju odpovede na svoje trapenie v "motivacnych knihach". Tie su vsak zbytocne pokial nemame energiu byt motivovani a hlavne, udrzat si ten stav. Absencia vedomosti je problemom dnesnej spolocnosti. Maju tendenciu citat "komercne clanky" ktore su neoverene a zavadzajuce. Pisu ich lenivi ludia pre lenivych ktori sa upokoja s "nejakymi" informaciami. Kniha poskytuje omnoho viac. Hlavne navod a poriadok. Cudzie slova a vysvetlenia na "biologickej urovni" by sme mali brat s vaznym postojom a nie distancom. Nemali by byt pre nas tie "kontexty" cudzie ale bezne pouzivane. Pretoze zdravie je prvorade a v suvislosti s tym by sme sa mali ucit co najviac co prave "tie slova sprevadzaju". Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (2)   (0)
Martin
Martin
16. februára 2017
     
Reagovať

Kvalitný titul 1

Kniha je napísaná odborne, ale pritom stále prijateľne pre bežného človeka. Zo začiatku obsahuje veľa zdanlivo nesúvisiacich faktov, ktoré však autor spája v ďalších kapitolách a začnú dávať zmysel. Perlmutter ponúka ucelený pohľad na lepok a cukry tak z hľadiska evolúcie ako aj z hľadiska najnovších poznatkov a výskumov. Kniha obsahuje množstvo odkazov na rôzne oficiálne štatistiky a výskumy, ktorými podopiera svoje tvrdenia overené vlastnou praxou. Vyvracia mýty o "zlých tukoch" a "zlom cholesterole". Perlmutter nie je žiadny franta vomáčka z hornej dolnej, ale popredný americký neurológ s bohatou praxou. Jeho stravovacie návyky sa viac menej úspešne snažím dodržiavať aj ja a prinieslo to ovocie. Bývam menej unavený a takmer úplne som sa zbavil pocitov "vlčieho" hladu. Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (1)   (0)
Zuzana
Zuzana
11. januára 2015
Reagovať

to, že... -8

takéto druhy kníh sa dostávajú do TOP najpredávanejších potvrdzuje, že na svete už neexistujú ľudia so zdravým rozumom, iba takí, ktorí sebou nechávajú manipulovať a veria tzv. najnovším a najmodernejším "objavom," ktoré vám zaručia dlhý život a sú "šokujúce"...a napriek tomu veľa fajčíme a pijeme, nešportujeme a myslíme si, že keď nebudeme jesť pšenicu, tak sa dožijeme 100 rokov...naši predkovia by bez nej zomreli! pokiaľ človek nemá alergie na konkrétnu potravinu, je úplná hlúposť vylučovať niečo zo stravy, treba jesť všetko, ale s mierou a poslúchať svoje telo... Zobraziť celú recenziu

Bola pre vás táto recenzia užitočná?   (34)   (42)
21. októbra 2015

...a čo tak rady uvedené v knihe vyskúšať, dať to do polohy prevencie... lebo vedomosti, ktoré neaplikujeme do života sú len zbytočné informácie...odporúčam prečítať a hlavne vyskúšať...

Martin
Martin
3. mája 2015

Ja mám opačný problém. Chudol som tak, že som vysadil všetko pečivo zo svojej stravy. Chudol som všetko ako má byť, paráda. No postupne som strácal mať energiu etc. Začal som konzumovať znova pečivo a celkovo sacharidy (hlavným zdrojom mojich sacharidov je práve pšenic a aj cukry) a hneď som čulejší a temperamentnejší a viem sa lepšie sústrediť. Takže ja na sebe vidím, že žiadna pšenica mi neškodí narozdiel od vás hypochondrov. Ps: Mám 17 rokov a zrejme viac informácii a znalosti ako 80 % obyvateľstva, ktorý preferujú GMO-free, Lakto-free, Gluten-free, Sugar-free etc. stravy. Polovica z vás nevie čo to vlastne je a ide sa hrať na výživového poradcu. A samozrejme, že sa takéto knihy dostanú do TOP keďže teraz je trendom aj to, že každý ti chce uškodiť a zarobiť na tebe.

TTana
TTana
23. januára 2015

Sme s manzelom "ludia so zdravym rozumom", mame najvyssie chemicko-potravinarske vzdelanie. Po precitani inej knihy /kardiolog W.Davis:Zivot bez psenice/ sme vylucili zo stravy lepok. Doslo pomerne rychlo k vyraznemu posunu nasho zdravia k lepsiemu. Treba tento pomerne jednoduchy sposob stravovania bez lepku par tyzdnov vyskusat a kazdy sa moze rozhodnut.

20. januára 2015

suhlasim s Matom, psenica je ina, ja som tiez na sebe spozorovala zmeny a riadne citelne, najlepsia skuska je na sebe .....

Maťo
Maťo
19. januára 2015

Táto kniha nehovorí len o účinkoch lepku na ľudský organizmus, ale aj o účinkoch sacharidov, ktoré nadmerne konzumujeme. A navyše dnešná pšenica je niečo úplne iné ako tá spred 100 rokov. Vyskúšam to na vlastnej koži a uvidím. Zatiaľ som sa stretol s lepšou koncentráciou, vyššou čulosťou, lepším myslením, menšou únavou a celkovým zlepšením funkcií mozgu u ľudí, ktorí nepapajú lepok a znížili príjem sacharidov. Pýtam sa prečo nie?

Rezervovať titul v kníhkupectve

SLSP online platba Tatrabanka online platba VÚB online platba Unicredit online platba ČSOB online platba Poštová banka online platba VISA online platba Master online platba Zuno online platba Paypal online platba Viamo platba