Knihy
E-knihy

Báječná léta pod psa

Vydavateľstvo
BETA - Dobrovský, 2013

Satirický a humorně laděný román, který je rodinnou kronikou zachycujicí období od roku 1952 do gorbačovské perestrojky. Děj se odehrává v Praze a v městečku Sázava.

Čítaj viac

11,56 €

Bežná cena Bežne 12,17 €

Ušetríte 5%

Posielame do troch dní

Odporúčané knihy a kolekcie

Popis knihy

Satirický a humorně laděný román, který je rodinnou kronikou zachycujicí období od roku 1952 do gorbačovské perestrojky. Děj se odehrává v Praze a v městečku Sázava.
Čítaj viac
Kúpte spolu
Báječná léta pod psa - Michal Viewegh
Další báječný rok - Michal Viewegh
Ušetríte 1,37 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
238
Jazyk
český
Vydavateľstvo
BETA - Dobrovský
Rozmer
137×198 mm
ISBN
9788072273430
Naše katalógové číslo
161274
Hmotnosť
330 g
Rok vydania
2013

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Aneta Mašková
Aneta Mašková
17.8.2016
Tato kniha skvěle vyobrazuje tehdejší situaci v České republice v době komunismu. Kniha vypráví příběh malého chlapce Kvida, který s knihou postupně dospívá a vlastně končí jeho dospělostí a v podstatě novým životem. Knížka mě moc bavila, ostatně jako většina Vieweghových knížek. Je čtivá, sarkastická ale i dojemná. Umožňuje čtenáři vžít se do role hlavních postav a projít si s nimi všemi zápletkami, které se v knize objeví. Je to i velice dobrá četba k maturitě.
Čítaj viac
Zuzana
5.4.2014
Možno najlepšia
Báječné léta pod psa sú nepochybne jednou z najlepších Vieweghových kníh. Smiech cez slzy. Ak ste nečítali, napravte to :-)
Čítaj viac

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Čítaj viac
Kúpte spolu
Báječná léta pod psa - Michal Viewegh
Další báječný rok - Michal Viewegh
Ušetríte 1,37 €