Knihy
E-knihy

Superimunita

Na sklade
Vydavateľstvo
Príroda, 2013

Základný sprievodca zdravou výživou, ktorý vám pomôže zvýšiť obranyschopnosť vášho tela a žiť tak dlhšie, zdravšie a bez chorôb. Kniha popredného odborníka...

Čítaj viac

13,21 €

Bežná cena Bežne 13,90 €

Ušetríte 5%

Na sklade, posielame ihneď

Odporúčané knihy a kolekcie

Popis knihy

Základný sprievodca zdravou výživou, ktorý vám pomôže zvýšiť obranyschopnosť vášho tela a žiť tak dlhšie, zdravšie a bez chorôb.

Kniha popredného odborníka a lekára, ktorý sa špecializuje na prevenciu a liečbu chorôb, ponúka podrobný návod na pevné zdravie. Autor vychádza z najnovších vedeckých výskumov a radí, ako sa môžeme stať takmer úplne odolní voči chrípkam, angínam a ďalším infekciám.
Čítaj viac
Kúpte spolu
Superimunita - Joel Fuhrman
Čo piť keď... - Jarmila Mandžuková
Ušetríte 1,08 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
272
Hmotnosť
780 g
Rok vydania
2013
Väzba
pevná väzba
Jazyk
slovenský
Vydavateľstvo
Príroda
Rozmer
165×240 mm
ISBN
9788007021402
Naše katalógové číslo
154713

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

3,8 / 5

4 hodnotenia

2
0
1
1
0

Najužitočnejšie recenzie

Miriam
5
25.2.2015
Som veľmi nadšená touto knihou a musím potvrdiť, že mne i mojej rodine veľmi pomohla. Odporúčam ju prečítať všetkým, ktorým záleží na zdraví a chcú pre seba urobiť viac.
Čítaj viac
Erik Hauser
Erik Hauser
2
19.4.2017
Nie som lekar. Prestudoval som/studujem tolko knih, zdroje (ktore sa zakladaju na faktoch a siahaju do hlbok/detailov ludskej anatomie a biologii), aby som tuto knihu povazoval za silno zavadzajucu. V kazdej knihe, studii a kazdom vyskume mozu byt rezervy a nepresne kontexty/zavery (k tomu manipulativne propagandy). ALE v "dnesnej dobe" povazovat napr. za jediny zdravy zdroj "+tukov" orechy a semena a "hadzat do jedneho vreca" - bez ohladu na zlozenie a nutricnu hodnotu konkretnej potravy - ostatne, velmi zdrave tuky a oleje, k tomu cholesterol a kalorie rozoberat len z negativneho aspektu a pripisovat im zavazne choroby, povazujem za celkom mylne nazory.

Dalej, poznatky napr. ohladne soli, bielkovinach, zivocisnych produktoch...su neuplne a opisovane z "izolovaneho uhla pohladu". Zaraza ma aj to, ze ani na jednej strane nespomina dnes uz bezpodmienecne dokazane najviac nebezpecne potraviny "lepok a zly cukor" a uprednostnuje konzumaciu napr. ovocia(fruktoza), soje a strukovin, ktore v nadmiere viac skodia (ak by ich doplnal patricnymi informaciami tak by sme sa dozvedeli preco).

Zeleninu "propaguje" takmer na kazdej strane najma kvoli obsahu "fytochemikalii, antioxidantov a mikronutrientov" (Samozrejme s konzumaciou co najviac zelenin suhlasim - to vsak nestaci k pomeru ich kvality, povodu, pripravy, nacasovania...).

Jednoducho (naco autor prevazne naznacuje) sa potrebujeme vyhybat spracovanym potravinam a nekvalitnym tukom, alebo aspon minimalizovat/kompenzovat/doplnat ich konzumaciu kvalitnymi antinutrientmi, prenasacmi, blokatormi, synergystami, doplnkami...(o ktorych v knihe opat chybaju detailne informacie)

Zaverom, k tejto velmi strucnej "kontroverzii" dodavam, ze sa v nej nachadzaju zaujimave poznatky o antibiotikach, ockovaniach a chorobach podla ktorych si vieme minimalizovat zbytocne uzivanie "liekov" a vyhybat sa aspon ciastocnej "iatrogenii".
Čítaj viac
Erik Hauser
Erik Hauser
19.4.2017
VYTHRNUTIE Z KONTEXTU
Nie som lekar. Prestudoval som/studujem tolko knih, zdroje (ktore sa zakladaju na faktoch a siahaju do hlbok/detailov ludskej anatomie a biologii), aby som tuto knihu povazoval za silno zavadzajucu. V kazdej knihe, studii a kazdom vyskume mozu byt rezervy a nepresne kontexty/zavery (k tomu manipulativne propagandy). ALE v "dnesnej dobe" povazovat napr. za jediny zdravy zdroj "+tukov" orechy a semena a "hadzat do jedneho vreca" - bez ohladu na zlozenie a nutricnu hodnotu konkretnej potravy - ostatne, velmi zdrave tuky a oleje, k tomu cholesterol a kalorie rozoberat len z negativneho aspektu a pripisovat im zavazne choroby, povazujem za celkom mylne nazory.

Dalej, poznatky napr. ohladne soli, bielkovinach, zivocisnych produktoch...su neuplne a opisovane z "izolovaneho uhla pohladu". Zaraza ma aj to, ze ani na jednej strane nespomina dnes uz bezpodmienecne dokazane najviac nebezpecne potraviny "lepok a zly cukor" a uprednostnuje konzumaciu napr. ovocia(fruktoza), soje a strukovin, ktore v nadmiere viac skodia (ak by ich doplnal patricnymi informaciami tak by sme sa dozvedeli preco).

Zeleninu "propaguje" takmer na kazdej strane najma kvoli obsahu "fytochemikalii, antioxidantov a mikronutrientov" (Samozrejme s konzumaciou co najviac zelenin suhlasim - to vsak nestaci k pomeru ich kvality, povodu, pripravy, nacasovania...).

Jednoducho (naco autor prevazne naznacuje) sa potrebujeme vyhybat spracovanym potravinam a nekvalitnym tukom, alebo aspon minimalizovat/kompenzovat/doplnat ich konzumaciu kvalitnymi antinutrientmi, prenasacmi, blokatormi, synergystami, doplnkami...(o ktorych v knihe opat chybaju detailne informacie)

Zaverom, k tejto velmi strucnej "kontroverzii" dodavam, ze sa v nej nachadzaju zaujimave poznatky o antibiotikach, ockovaniach a chorobach podla ktorych si vieme minimalizovat zbytocne uzivanie "liekov" a vyhybat sa aspon ciastocnej "iatrogenii".
Čítaj viac
Lucia
17.7.2016
Toto je kniha kníh
Dr. Fuhrman tu veľmi jednoducho a jasne podáva informácie ktoré v tejto toxickej dobe veľmi potrebujeme k udržaniu ...života. Všetky potraviny superpotraviny pritom máme v našich záhradkach a domácnostiach. Vynikajúca príručka do života.
Čítaj viac
Miriam
25.2.2015
superkniha
Som veľmi nadšená touto knihou a musím potvrdiť, že mne i mojej rodine veľmi pomohla. Odporúčam ju prečítať všetkým, ktorým záleží na zdraví a chcú pre seba urobiť viac.
Čítaj viac
21.3.2014
Cakala som viac
od tejto knihy, niektore veci sa mi zdali naozaj velmi odborne napisane, suhlasim s nazorom citatela, ze by to islo aj jednoduchsie. A recepty si myslim ze sa daju tiez urobit aj jednoduchsie, ved ked vieme pointu, ze ktore potraviny su tie super, tak potom to nie je az taky problem a nepotrebujem do jedla davat napr. mandlove mlieko.
Čítaj viac
Martin Barus
22.1.2014
Reálna kniha o reálnej strave
No my bežíme ako rodina na jeho strave odkedy som kúpil túto knižku, čo je asi druhý mesiac. Máme viac energie, choroby sa obmedzili na pár kýchnutí, mám 5kg dole a aj na pokožke to vidno. Strava vyjde finančne asi 2x toľko ako normálna ale začal som si nosiť do práce so sebou obedy + žiadne 30 až 50 eurové návštevy lekárne sa nekonajú, keď do toho prirátam o koľko viac vládzem či v práci alebo doma tak to stojí za to. Akurát prvé dva - tri týždne kým človek musí stále pozerať na recept do knihy keď pripravuje jedlo sú náročnejšie, potom to už ide v pohode.
Čítaj viac
Jana
16.12.2013
Názor čitateľa
Nie ze by sa clovek dozvedel az tak zasadne vela noveho, ale paci sa mi, ze vyvracia niektore myty, ze hovori o imunite nielen v kontexte stravy, ale aj zbytocneh uzivania liekov, cvicenia a pod. Super su aj recepty, ktore zaradia do stravy potrebne zlozky... Akurat je to obcas pisane zbytocne obsirne, asi by sa to dalo aj na polovici stran...
Čítaj viac

Počtom vydávaných titulov patrí medzi najväčšie slovenské vydavateľstvá. Počas svojej existencie vydalo vyše 9000 knižných titulov rôznych žánrov, za ktoré získalo množstvo domácich a medzinárodných ocenení. V minulosti sa vydavateľstvo špecializovalo na prírodovedeckú a pôdohospodársku literatúru. Postupne sa štruktúra edičného plánu rozširovala a dnes vydáva okrem populárno-náučných kníh o prírode aj obrazové knihy o Slovensku, motivačnú literatúru, školskú, jazykovú či encyklopedickú literatúru pre širokú verejnosť. V ponuke vydavateľstva nechýbajú ani knihy o zdravom životnom štýle, kuchárske knihy a knihy pre deti. Osobitnú skupinu tvoria učebnice pre základné a stredné školy, ktoré vydavateľstvo vydáva v spolupráci s ministerstvom školstva.

Ako vzniklo vydavateľstvo Príroda?

Príroda je vydavateľstvo s dlhoročnou tradíciou. Vzniklo v roku 1949 ako roľnícke vydavateľstvo Oráč. Začiatkom päťdesiatych rokov pôsobilo pod názvom Štátne pôdohospodárske nakladateľstvo, neskôr ako Slovenské vydavateľstvo pôdohospodárskej literatúry a od roku 1969 už pod súčasným názvom Príroda ako vydavateľstvo kníh a časopisov. Počas existencie vydavateľstva zmenami prechádzal nielen jeho názov a právne formy, ale aj produkcia, ktorá odzrkadľovala požiadavky danej doby. Doménou vydavateľstva však boli vždy knihy pre milovníkov prírody – záhradkárov, chovateľov, hubárov...

Podľa čoho si vyberáte tituly?

Tak ako každé vydavateľstvo, aj my chceme vydávať knihy, o ktoré je medzi čitateľmi najväčší záujem a ktoré v širokej konkurencii uspejú na knižnom trhu. Do nášho edičného plánu si vyberáme zo zahraničných titulov poľských, českých, nemeckých, španielskych, ruských či iných vydavateľstiev, ale vydávame aj pôvodné diela našich domácich autorov. O každej knihe, ktorú plánujeme zaradiť do edičného plánu, diskutujeme na pravidelných edičných radách vydavateľstva. Našim čitateľom chceme ponúkať obsahovo i spracovaním kvalitné knihy, aby sme nestratili ich priazeň, ktorej sa tešíme už po dlhé desaťročia.

Na ktorú knihu ste najviac hrdí?

Počas dlhej existencie vydavateľstva sme vydali veľa hodnotných kníh, na ktoré sme zvlášť hrdí. V posledných rokoch sú to najmä Carnegieho motivačné knihy o ceste ku kvalitnejšiemu životu, rozsiahly a do dnešných dní neprekonaný Atlas topografickej anatómie hospodárskych zvierat slovenského autora Petra Popeska, ktorý vo viacerých jazykoch exportujeme do celého sveta, alebo Veľká kniha rastlín a Veľká kniha živočíchov s farebnými ilustráciami akad. Mal. Jindřicha Krejču, ktorá určite nechýba v knižnici žiadneho milovníka prírody. Z najnovších titulov nám veľkú radosť robia Slovenské rozprávky, v ktorých sa snúbi krása a posolstvo ľudových rozprávok s nádhernými ilustráciami.

Čítaj viac
Kúpte spolu
Superimunita - Joel Fuhrman
Čo piť keď... - Jarmila Mandžuková
Ušetríte 1,08 €