Knihy
E-knihy

Superimunita

Príroda, 2013
Vydavateľstvo
Príroda, 2013

Základný sprievodca zdravou výživou, ktorý vám pomôže zvýšiť obranyschopnosť vášho tela a žiť tak dlhšie, zdravšie a bez chorôb. Kniha popredného odborníka...

Čítaj viac

13,87 €

Bežná cena Bežne 13,90 €

Posielame do troch dní

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Základný sprievodca zdravou výživou, ktorý vám pomôže zvýšiť obranyschopnosť vášho tela a žiť tak dlhšie, zdravšie a bez chorôb.

Kniha popredného odborníka a lekára, ktorý sa špecializuje na prevenciu a liečbu chorôb, ponúka podrobný návod na pevné zdravie. Autor vychádza z najnovších vedeckých výskumov a radí, ako sa môžeme stať takmer úplne odolní voči chrípkam, angínam a ďalším infekciám.
Čítaj viac
Kúpte spolu
Superimunita - Joel Fuhrman
Čo piť keď... - Jarmila Mandžuková
21,76 €
Ušetríte 0,04 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
272
Hmotnosť
780 g
Rok vydania
2013
Väzba
pevná väzba
Jazyk
slovenský
Vydavateľstvo
Príroda
Rozmer
165×240 mm
ISBN
9788007021402
Naše katalógové číslo
154713

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,0 / 5

5 hodnotení

3
0
1
1
0

Najužitočnejšie recenzie

Miriam
5
25.2.2015
Som veľmi nadšená touto knihou a musím potvrdiť, že mne i mojej rodine veľmi pomohla. Odporúčam ju prečítať všetkým, ktorým záleží na zdraví a chcú pre seba urobiť viac.
Čítaj viac
Erik Hauser
Erik Hauser
2
19.4.2017
Nie som lekar. Prestudoval som/studujem tolko knih, zdroje (ktore sa zakladaju na faktoch a siahaju do hlbok/detailov ludskej anatomie a biologii), aby som tuto knihu povazoval za silno zavadzajucu. V kazdej knihe, studii a kazdom vyskume mozu byt rezervy a nepresne kontexty/zavery (k tomu manipulativne propagandy). ALE v "dnesnej dobe" povazovat napr. za jediny zdravy zdroj "+tukov" orechy a semena a "hadzat do jedneho vreca" - bez ohladu na zlozenie a nutricnu hodnotu konkretnej potravy - ostatne, velmi zdrave tuky a oleje, k tomu cholesterol a kalorie rozoberat len z negativneho aspektu a pripisovat im zavazne choroby, povazujem za celkom mylne nazory.

Dalej, poznatky napr. ohladne soli, bielkovinach, zivocisnych produktoch...su neuplne a opisovane z "izolovaneho uhla pohladu". Zaraza ma aj to, ze ani na jednej strane nespomina dnes uz bezpodmienecne dokazane najviac nebezpecne potraviny "lepok a zly cukor" a uprednostnuje konzumaciu napr. ovocia(fruktoza), soje a strukovin, ktore v nadmiere viac skodia (ak by ich doplnal patricnymi informaciami tak by sme sa dozvedeli preco).

Zeleninu "propaguje" takmer na kazdej strane najma kvoli obsahu "fytochemikalii, antioxidantov a mikronutrientov" (Samozrejme s konzumaciou co najviac zelenin suhlasim - to vsak nestaci k pomeru ich kvality, povodu, pripravy, nacasovania...).

Jednoducho (naco autor prevazne naznacuje) sa potrebujeme vyhybat spracovanym potravinam a nekvalitnym tukom, alebo aspon minimalizovat/kompenzovat/doplnat ich konzumaciu kvalitnymi antinutrientmi, prenasacmi, blokatormi, synergystami, doplnkami...(o ktorych v knihe opat chybaju detailne informacie)

Zaverom, k tejto velmi strucnej "kontroverzii" dodavam, ze sa v nej nachadzaju zaujimave poznatky o antibiotikach, ockovaniach a chorobach podla ktorych si vieme minimalizovat zbytocne uzivanie "liekov" a vyhybat sa aspon ciastocnej "iatrogenii".
Čítaj viac
Erik Hauser
Erik Hauser
19.4.2017
VYTHRNUTIE Z KONTEXTU
Nie som lekar. Prestudoval som/studujem tolko knih, zdroje (ktore sa zakladaju na faktoch a siahaju do hlbok/detailov ludskej anatomie a biologii), aby som tuto knihu povazoval za silno zavadzajucu. V kazdej knihe, studii a kazdom vyskume mozu byt rezervy a nepresne kontexty/zavery (k tomu manipulativne propagandy). ALE v "dnesnej dobe" povazovat napr. za jediny zdravy zdroj "+tukov" orechy a semena a "hadzat do jedneho vreca" - bez ohladu na zlozenie a nutricnu hodnotu konkretnej potravy - ostatne, velmi zdrave tuky a oleje, k tomu cholesterol a kalorie rozoberat len z negativneho aspektu a pripisovat im zavazne choroby, povazujem za celkom mylne nazory.

Dalej, poznatky napr. ohladne soli, bielkovinach, zivocisnych produktoch...su neuplne a opisovane z "izolovaneho uhla pohladu". Zaraza ma aj to, ze ani na jednej strane nespomina dnes uz bezpodmienecne dokazane najviac nebezpecne potraviny "lepok a zly cukor" a uprednostnuje konzumaciu napr. ovocia(fruktoza), soje a strukovin, ktore v nadmiere viac skodia (ak by ich doplnal patricnymi informaciami tak by sme sa dozvedeli preco).

Zeleninu "propaguje" takmer na kazdej strane najma kvoli obsahu "fytochemikalii, antioxidantov a mikronutrientov" (Samozrejme s konzumaciou co najviac zelenin suhlasim - to vsak nestaci k pomeru ich kvality, povodu, pripravy, nacasovania...).

Jednoducho (naco autor prevazne naznacuje) sa potrebujeme vyhybat spracovanym potravinam a nekvalitnym tukom, alebo aspon minimalizovat/kompenzovat/doplnat ich konzumaciu kvalitnymi antinutrientmi, prenasacmi, blokatormi, synergystami, doplnkami...(o ktorych v knihe opat chybaju detailne informacie)

Zaverom, k tejto velmi strucnej "kontroverzii" dodavam, ze sa v nej nachadzaju zaujimave poznatky o antibiotikach, ockovaniach a chorobach podla ktorych si vieme minimalizovat zbytocne uzivanie "liekov" a vyhybat sa aspon ciastocnej "iatrogenii".
Čítaj viac
Lucia
17.7.2016
Toto je kniha kníh
Dr. Fuhrman tu veľmi jednoducho a jasne podáva informácie ktoré v tejto toxickej dobe veľmi potrebujeme k udržaniu ...života. Všetky potraviny superpotraviny pritom máme v našich záhradkach a domácnostiach. Vynikajúca príručka do života.
Čítaj viac
Miriam
25.2.2015
superkniha
Som veľmi nadšená touto knihou a musím potvrdiť, že mne i mojej rodine veľmi pomohla. Odporúčam ju prečítať všetkým, ktorým záleží na zdraví a chcú pre seba urobiť viac.
Čítaj viac
21.3.2014
Cakala som viac
od tejto knihy, niektore veci sa mi zdali naozaj velmi odborne napisane, suhlasim s nazorom citatela, ze by to islo aj jednoduchsie. A recepty si myslim ze sa daju tiez urobit aj jednoduchsie, ved ked vieme pointu, ze ktore potraviny su tie super, tak potom to nie je az taky problem a nepotrebujem do jedla davat napr. mandlove mlieko.
Čítaj viac
Martin Barus
22.1.2014
Reálna kniha o reálnej strave
No my bežíme ako rodina na jeho strave odkedy som kúpil túto knižku, čo je asi druhý mesiac. Máme viac energie, choroby sa obmedzili na pár kýchnutí, mám 5kg dole a aj na pokožke to vidno. Strava vyjde finančne asi 2x toľko ako normálna ale začal som si nosiť do práce so sebou obedy + žiadne 30 až 50 eurové návštevy lekárne sa nekonajú, keď do toho prirátam o koľko viac vládzem či v práci alebo doma tak to stojí za to. Akurát prvé dva - tri týždne kým človek musí stále pozerať na recept do knihy keď pripravuje jedlo sú náročnejšie, potom to už ide v pohode.
Čítaj viac
Jana
16.12.2013
Názor čitateľa
Nie ze by sa clovek dozvedel az tak zasadne vela noveho, ale paci sa mi, ze vyvracia niektore myty, ze hovori o imunite nielen v kontexte stravy, ale aj zbytocneh uzivania liekov, cvicenia a pod. Super su aj recepty, ktore zaradia do stravy potrebne zlozky... Akurat je to obcas pisane zbytocne obsirne, asi by sa to dalo aj na polovici stran...
Čítaj viac

Čítaj viac
Kúpte spolu
Superimunita - Joel Fuhrman
Čo piť keď... - Jarmila Mandžuková
21,76 €
Ušetríte 0,04 €

„Bojte sa človeka, ktorý prečítal iba jednu knihu.“

Denis Diderot